• 01 3499 765

O NAMA

LOGOPEDSKO PSIHOLOŠKI KABINET

U našem vrtiću stoje vam na raspolaganju stručni suradnici psiholog i logoped, koji, zajedno s višom medicinskom sestrom, čine stručni tim vrtića. Stručni tim u vrtiću brine se da vaša dječica borave u sigurnom i poticajnom okruženju u kojem svako dijete može dostići svoje razvojne potencijale, te prati zadovoljavanje dječjih potreba i poštivanje njihovih prava.
Logopedsko-psihološki kabinet pruža usluge psihološke i logopedske dijagnostike, savjetovanja, terapije i praćenja djece.

Psiholog u vrtiću prati tijek prilagodbe novoupisane djece na boravak u jaslicama i vrtiću. Tijekom godine, zajedno s logopedom, prati i utvrđuje razvojni status sve djece. Uz to, psiholog u vrtiću pruža podršku roditeljima i odgajateljima u odgojnom djelovanju, tako što ih usmjerava, savjetuje i pomaže u prevenciji pojave poteškoća u odgoju i ponašanju djeteta.
Logoped je stručnjak edukacijsko rehabilitacijskog profila koji otkriva, dijagnosticira i pruža terapiju za komunikacijske te jezično govorne poteškoće. .

Ukoliko se tijekom redovne procjene razvojnog statusa i praćenja svakog djeteta u skupini utvrdi da dijete možda ima neku posebnu potrebu u razvoju, naš stručni tim čini kompletnu psihološko-logopedsku obradu (ovisno o vrsti posebne potrebe).
Obrada se vrši u našem Kabinetu, koji je opremljen psihološkim i logopedskim instrumentarijem potrebnim za utvrđivanje razvojnog statusa djeteta po razvojnim područjima. Više o našoj razvojnoj procjeni možete pročitati ovdje.

Po učinjenoj obradi psiholog i logoped daju stručno mišljenje s preporukom za daljnje terapijske i/ili dijagnostičke postupke. Za djecu koja su u praćenju psihologa i logopeda izrađuju se posebne individualizirane razvojne mape u svrhu dokumentiranja praćenja i napretka djeteta, u suradnji s roditeljima i odgajateljima.

U našem kabinetu provodimo i individualnu logopedsku terapiju. Osnovni cilj logopedske terapije je unaprijediti i poboljšati komunikacijske sposobnosti djeteta. Tijekom logopedske terapije nastojimo ostvariti kvalitetnu, partnersku suradnju s roditeljima provodeći kontinuirano savjetovanje tijekom cijelog habilitacijskog procesa.

Razvojna procjena djece vrši se kontinuirano, a u godini prije polaska u osnovnu školu psiholog i logoped, u suradnji s odgajateljima, provode procjenu zrelosti za školu, s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama te savjetovanje roditelja djece svih školskih obveznika prema potrebi.

Uz naše stručne odgajatelje, slobodno i s povjerenjem se obratite i našem stručnom timu, rado ćemo vam pomoći!

 

Tamara Budisavljević, dipl. psiholog

Barbara Kovačić, prof. logoped

Limač

30 Lipanj 2016
27 Veljača 2016
27 Veljača 2016
27 Veljača 2016

dječji vrtić

Pratite nas na fejsu!