• 01 3499 765

Draga mama i dragi tata

O nama

Vrtić Limač odlikuje se veselim, šarenim i bogato opremljenim prostorom u kojem se djeca osjećaju sigurno i zadovoljno, kao kod kuće. Okružena mnoštvom poticaja koje osmišljavaju naše kreativne odgojiteljice djeca uče kroz igru, istraživanje i zabavu. Na raspolaganju im je i dvorana za igru, sportske aktivnosti i razne proslave, kao i vlastiti, djeci primjereno opremljen ograđeni park za igru i boravak na zraku.

Naši odgojitelji i stručni suradnici (psiholog, logoped, medicinska sestra) svakodnevno brinu da djeca razvijaju svoje sposobnosti, vještine i znanja sukladno dobi, te da odrastaju u odgovorne, samostalne i kreativne osobe. Također omogućujemo integraciju u redovne skupine djeci s teškoćama u razvoju (po potrebi roditelj može osigurati asistenta djetetu).

Naše odgojne skupine su mješovite – jaslice (1 – 3 god) i vrtić (3 - 5 god, 4 – 7 god), i kao takve predstavljaju okruženje u kakvom djeca najbolje uče. Rad u mješovitim skupinama prilagođava se djeci individualno prema sposobnostima i interesima, a ozračje u njima sličnije je realnom životu gdje djeca emotivno i spoznajno rastu integrirajući se s mlađim i starijim prijateljima.

Program rada Dječjeg vrtića Limač verificiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Program predškole integriran je u redovan program vrtića.

Od posebnih programa izdvajamo sportski program koji se provodi za djecu vrtićkog uzrasta 2 puta tjedno te engleski jezik, također za vrtićki uzrast.

Posebnu pozornost posvećujemo pravilnoj prehrani. U vrtiću djeca imaju četiri osnovna obroka: doručak, voćnu užinu, ručak i popodnevnu užinu, a uz to su dostupni i zajutrak u jutarnjem dežurstvu te još jedna užina u popodnevnom dežurstvu. Voda za piće djeci je dostupna tokom cijelog dana, kao i voćni čaj s limunom. Jelovnik za pojedino dijete moguće je prilagoditi njegovim specifičnim potrebama i željama roditelja.

Posebnu pažnju posvećujemo suradnji s roditeljima, od inicijalnog intervjua kod upisa djeteta u vrtić, kroz period prilagodbe djeteta na vrtić ili jaslice, i dalje, tijekom čitavog razdoblja djetetovog pohađanja vrtića. Uvijek ćemo rado poslušati sugestije i prijedloge, jer nam je najvažnije zadovoljstvo i povjerenje naših malih korisnika a i njihovih roditelja.

Zbog vas smo tu!

dječji vrtić

Pratite nas na fejsu!