Idemo u školu!

IDEMO U ŠKOLU!

 

Dragi roditelji,

Približava se vrijeme polaska Vašeg djeteta u školu. Polazak u školu značajan je događaj u životu svakog djeteta. Dijete svoju dosadašnju glavnu aktivnost – igru zamjenjuje školskim obvezama.

Kako biste što bolje pripremili dijete za taj važan korak pripremila sam Vam igre i aktivnosti koje zajedno sa svojim djetetom možete igrati u nadolazećim ljetnim mjesecima.

Poremećaji izgovora

Najučestaliji govorni poremećaji u općoj populaciji djece su poremećaji izgovora. Izgovorni poremećaji najčešće su prisutni kod djece predškolske i školske dobi, a u nešto manjem postotku susrećemo ih i kod odraslih. Poremećaj izgovora glasova jedan je od najčešćih razloga zbog kojega roditelji traže pomoć logopeda. Vrlo je važno na vrijeme uočiti da dijete ima poteškoća s govorom kako bi se moglo pravovremeno djelovati na ublažavanju i otklanjanju poremećaja izgovora. Poremećaj izgovora glasova potrebno je ispraviti u ranom djetinjstvu kako se dijete s polaskom u školu ne bi susrelo s dodatnim nepotrebnim poteškoćama /teškoće usvajanja glasovne analize i sinteze zbog slušne diskriminacije što uzrokuje teškoće usvajanja čitanja i pisanja../. Nepravilan izgovor glasova privlači pozornost sugovornika može imati utjecaj na razumljivost govora i otežano primanje poruke koju dijete želi prenijeti.

dječji vrtić

Pratite nas na fejsu!

 
 

Search