Suradnja roditelja i vrtića

ZAŠTO JE SURADNJA TAKO VAŽNA?

Suradnja roditelja i vrtića je složen proces za koji je nužan preduvjet – zainteresiranost i motiviranost sudionika za suradnju. Evo koji sve oblici suradnje s roditeljima u vrtiću postoje i kako se provode.

Što je simbolička igra?

ŠTO JE SIMBOLIČKA IGRA?

Većina odgojitelja i roditelja smatra da je sve što dijete radi – igra. Istraživači pak dječje igre smatraju da dijete, u pravom smislu riječi, relativno malo vremena provede u igri, posebice simboličkoj. Prve oblike igre, tzv. igre vježbe (koje imaju i životinje) čak ne smatraju pravom igrom već aktivnošću kojom dijete razvija neke svoje motoričke, manipulativne sposobnosti. Zato i predmeti za igru – igračke u ovoj dobi nazivaju oruđima potrebnim za normalni rast i razvoj djeteta, za hvatanje, opipavanje, trljanje, slušanje (različite zvečke koje trese i osluškuje njihov zvuk, drvene ili plastične kutije koje stavlja jednu u drugu, gumene loptice koje može hvatati itd.).

KAKO SE PRIPREMITI ZA PRVE DANE U VRTIĆU

KAKO SE PRIPREMITI ZA PRVE DANE U VRTIĆU – što trebate znati?

Polazak u jaslice ili vrtić važan je događaj u obitelji i životu malog djeteta. Kada jednogodišnje dijete kreće u jaslice, ono doživljava veliku promjenu, u prvom redu zbog nove okoline u kojoj će boraviti velik dio dana, ali i još važnije, činjenice da će se o njemu brinuti nove osobe, te da njihovu brigu i pažnju mora dijeliti s drugom djecom, odnosno nema ih samo za sebe, kako je do tada naviklo.

Stoga je dobra priprema i znanje o tome što vas očekuje zapravo nužna, kako biste i dijete i vi što lakše prebrodili taj, ponekad neugodan, početni period.

dječji vrtić

Pratite nas na fejsu!

 
 

Search