• 01 3499 765

O NAMA

LOGOPEDSKO PSIHOLOŠKI KABINET

U našem vrtiću stoje vam na raspolaganju stručni suradnici psiholog i logoped, koji, zajedno s višom medicinskom sestrom, čine stručni tim vrtića. Stručni tim u vrtiću brine se da vaša dječica borave u sigurnom i poticajnom okruženju u kojem svako dijete može dostići svoje razvojne potencijale, te prati zadovoljavanje dječjih potreba i poštivanje njihovih prava.
Logopedsko-psihološki kabinet pruža usluge psihološke i logopedske dijagnostike, savjetovanja, terapije i praćenja djece.

Psiholog u vrtiću prati tijek prilagodbe novoupisane djece na boravak u jaslicama i vrtiću. Tijekom godine, zajedno s logopedom, prati i utvrđuje razvojni status sve djece. Uz to, psiholog u vrtiću pruža podršku roditeljima i odgajateljima u odgojnom djelovanju, tako što ih usmjerava, savjetuje i pomaže u prevenciji pojave poteškoća u odgoju i ponašanju djeteta.
Logoped je stručnjak edukacijsko rehabilitacijskog profila koji otkriva, dijagnosticira i pruža terapiju za komunikacijske te jezično govorne poteškoće. .

Ukoliko se tijekom redovne procjene razvojnog statusa i praćenja svakog djeteta u skupini utvrdi da dijete možda ima neku posebnu potrebu u razvoju, naš stručni tim čini kompletnu psihološko-logopedsku obradu (ovisno o vrsti posebne potrebe).
Obrada se vrši u našem Kabinetu, koji je opremljen psihološkim i logopedskim instrumentarijem potrebnim za utvrđivanje razvojnog statusa djeteta po razvojnim područjima. Više o našoj razvojnoj procjeni možete pročitati ovdje.

Po učinjenoj obradi psiholog i logoped daju stručno mišljenje s preporukom za daljnje terapijske i/ili dijagnostičke postupke. Za djecu koja su u praćenju psihologa i logopeda izrađuju se posebne individualizirane razvojne mape u svrhu dokumentiranja praćenja i napretka djeteta, u suradnji s roditeljima i odgajateljima.

U našem kabinetu provodimo i individualnu logopedsku terapiju. Osnovni cilj logopedske terapije je unaprijediti i poboljšati komunikacijske sposobnosti djeteta. Tijekom logopedske terapije nastojimo ostvariti kvalitetnu, partnersku suradnju s roditeljima provodeći kontinuirano savjetovanje tijekom cijelog habilitacijskog procesa.

Razvojna procjena djece vrši se kontinuirano, a u godini prije polaska u osnovnu školu psiholog i logoped, u suradnji s odgajateljima, provode procjenu zrelosti za školu, s posebnim naglaskom na djecu s teškoćama te savjetovanje roditelja djece svih školskih obveznika prema potrebi.

Uz naše stručne odgajatelje, slobodno i s povjerenjem se obratite i našem stručnom timu, rado ćemo vam pomoći!

 

Tamara Budisavljević, dipl. psiholog

Barbara Kovačić, prof. logoped

 

NOVO!!

Kabinet  pruža usluge i za djecu koja nisu polaznici našeg vrtića.

 

Cjenik usluga:

Logopedska procjena – 250 kn 

Psihološka procjena – 250 kn

-ZA DJECU POLAZNIKE VRTIĆA BESPLATNO!

 

Logopedska rana intervencija  (do 4.godine) – 100 kn ( 30 min)

Logopedska terapija – 100 kn ( 45 min)

Psihološko terapijsko savjetodavni rad – 120 kn (45 min)

Za djecu polaznike vrtića s popustom od 50%.

 

Molimo da svoj termin zatražite putem maila:

Limač

30 Lipanj 2016
27 Veljača 2016
27 Veljača 2016

dječji vrtić

Pratite nas na fejsu!